Magyar | English

Szerzőinknek

Mivel köteteink tematikus szerveződésűek, elsősorban felkérésre készített szövegeket és fordításokat közlünk. A felkéréssel az adott kötet szerkesztője keresi meg a majdani munkatársakat, így a közreműködői kör projektszerűen kötetről kötetre változik. Ugyanakkor üdvözöljük, ha valaki előkészületben lévő köteteink valamelyikéhez szeretne releváns tanulmányt vagy recenziót beküldeni, vagy szívesen vállalna részt a fordítói munkában. Jelentkezését ez esetben az érintett szerkesztő felé továbbítjuk, hiszen célunk éppen a közös érdeklődésű kutatók együttműködésének elősegítése. Szívesen fogadjuk vendégszerkesztők és műhelyek jelentkezését a sorozat arculatához illeszkedő kötettervekkel.

A továbbiakban a cikkek formai követelményeiről és a beküldendő anyagokról adunk tájékoztatást szerzőink és fordítóink részére. A hatékony munka érdekében kérjük ezek szem előtt tartását.

 

Formai követelmények

1) Sablon (az általános formai követelményeknek megfelelő sablon öntőformaként használható)

2) Stiluslap (a jegyzetek és bibliográfiai tételek formai követelményei példákkal, Chicago stílus szerint)

 

Beküldendő anyagok

1) Cikk (DOC vagy DOCX formátumban; az esetleges képeket „kep1”, „kep2” stb. elnevezéssel külön fájlban kérjük mellékelni JPG, JPEG vagy GIF formátumban, a beszúrási helyet pedig a szövegben „[KÉP 1]”, „[KÉP 2]” stb. megjelöléssel kérjük jelezni)

2) Adatlap (rövid szerzői életrajz, kulcsszavak; az adatlapot alapesetben a szerző, fordítás esetén a kötet szerkesztője tölti ki; lehetőség van arcképes fotó beküldésére is bármely szokványos képformátumban: JPG, JPEG, GIF).

Minden anyagot az editor.etal@gmail.com címre várunk.